Club

Een nieuw trainingspak aanschaffen? Wedstrijdfoto's bekijken? Nieuwe spelers inschrijven? Of misschien gewoon op zoek naar meer informatie. Hier vind je al deze zaken. Klik snel door naar het onderwerp dat u nodig heeft!

HISTORIEK

Groenenhoek Sport is in de gelijknamige wijk in Berchem ontstaan in 1929. Een sterke tak van de Katholieke Arbeiders Jeugd (KAJ), richt samen een voetbalploeg op.
De politieke kleur en achtergrond van de vzw maakte de keuze voor het V.K.S.V. (Vlaams Katholieke Sportverbond) duidelijk. Later verandert de naam van dit verbond in K.V.V. (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond)

Door de decennia heen en dankzij de oorlog kende Groenenhoek Sport een redelijk tumultueus bestaan en moest de club meerdere malen van terrein en dus van thuisbasis wijzigen.
In 1971 vindt de club een meer permanente verblijfplaats in een braakliggend terrein langs de luchthaven van Deurne, aan de kant van Mortsel. Hier neemt de club na enkele moeilijke jaren een frisse start met 7 volwaardige terreinen, een mooi nieuw clubhuis en voor het eerst in het bestaan van de club wordt er met jeugdploegen gewerkt.
Het blijft in de jaren ’80 en ’90 goed gaan met Groenenhoek Sport en de jeugdopleiding. Er worden sportieve successen geboekt en de club leidt een financieel stabiel bestaan. Totdat in 1996 enkele van de velden terug opgeëist worden door de luchthaven. Later in 2005 volgt er een grotere opdoffer. K. Groenenhoek Sport moet verhuizen. Gelukkig wordt er samen met de stad Antwerpen aan de andere kant van de luchthaven een ander onderkomen gevonden voor de sportvereniging.

In het sportcomplex in de Ruimtevaartlaan kent Groenenhoek sinds 2005 misschien wel zijn grootste groeispurt in heel het bestaan van de club. De locatie blijkt heel populair en de club trekt volop de kaart van de jeugd.
Vandaag telt K. Groenenhoek Sport ruim 400 voetballende leden, 18 ingeschreven ploegen en heel wat sympathisanten en supporters. ‘De Groenenhoek’ is een hele grote familie vol voetbalgekte en liefde voor het spelletje.

engagementsverklaring

Hieronder kan u de engagementsverklaring terugvinden die we als erkende sportcub naleven.

erkende sportclub.PNG