toekomst kvv

Lees hieronder het bericht van de KBVB in verband met de fusie tussen het KVV en de KBVB.

Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) wordt Voetbal Vlaanderen vanaf 1 januari 2017.

Voetbal Vlaanderen, de nieuwe fusiefederatie die Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF) en de Koninklijke Belgische Liefhebbers Voetbalbond (KBLVB) omvat ziet op 1 januari 2017 het levenslicht.

Op de valreep wenst ook de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV) toe te treden tot de grootste sportfederatie van Vlaanderen. Het is de duidelijk uitgesproken wens van hun sporters en hun sportclubs die hierdoor zal kunnen gerealiseerd worden.

De fuserende federatie omvat voetballers, minivoetballers, zaalvoetballers en futsallers. De opdracht is te zorgen voor een aanbod van A tot Z, voor de recreant, de amateur en de topsporter, voor jong en oud, voor meisjes en jongens. Samen gaat men op weg naar 300.000 actieve sporters.

Deze fusie kadert in het nieuwe decreet op de sportfederaties, waarmee de Vlaamse overheid en Sport Vlaanderen nog meer sporters beter wil bereiken. Per sporttak wordt nog slechts één federatie gesubsidieerd.

De Griekse wijsgeer Heraclitus schreef 2500 jaar geleden al: ‘verandering is de enige constante’.  We merken dit al even binnen de sportwereld en nu ook in de nieuwe voetbalstructuur.

Voetbal Vlaanderen gaat de uitdaging aan om verder uit te groeien tot een ambitieuze en dynamische organisatie in staat om de maatschappelijke en sportieve uitdagingen te realiseren. Een klantvriendelijkere benadering van sporter en sportclub dient hierbij centraal te staan.

Voetbal Vlaanderen zal als een krachtige motor, innoverend en inspirerend, overeenkomstig haar missie en visie, voetbal uitdragen als de leukste en populairste sport ter wereld, met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Met dank aan hen die hierin bemiddelden en die de onderhandelingen tot een goed einde brachten.

Voetbal Vlaanderen wenst jullie een prettig eindejaar en een fantastisch en sportief 2017.